Albirea dintilor

Este acel procedeu prin care dintii sunt adusi la o culoare mai deschisa prin utilizarea unor substante aplicate direct pe interfata dentara.
Procedeul este complet diferit de curatarea dintilor prin detartraj sau air flow.
Substantele folosite ca mijloace de albire a dintilor actioneaza prin efervescenta, curatand in profunzime smaltul dentar .
Structura naturala a smaltului prezinta microfisuri care in timpul consumului de alimente se pot pigmenta cu diversi coloranti prezenti in alimente.
Substanta de albire produce o reactie de efervescenta cu eliberare de oxigen care duce in final la spalarea si curatarea acestor mici fisuri ale smaltului.
Se pune intrebarea ‘’ daca aceste substante ataca dintii ’’?
Nu, structura dintelui ramane intacta, dar poate aparea o senzatie dureroasa, care insa dispare in cateva zile dupa albire, aceasta durere este produsa de iritatia pe care substanta de albire (un peroxid) o produce fibrelor nervoase situate in spate, sub stratul de smalt in dentina. 
Din cauza acestui fenomen albirea este indicata de maximum o data pe an.
Metodele de albire cunoscute pot fi realizate acasa cu ajutorul gutierelor conformate pe arcada dentara sau in cabinetele stomatologice .

Noi indicam numai albirea controlata in cabinetul stomatologic cu substante accelerate de fascicul luminos.
Prin aceasta metoda timpul de actiune a substantei este mai redus, substanta este controlata de medic atat cat este timpul de actiune al ei, la indepartare neputand fi ingerata de pacient.
  • daca accidental substanta ajunge pe gingii, are un efect caustic si produce durere mare.
Acest lucru nu poate fi controlat in cazul albirilor efectuate acasa si chiar daca gelul de albire este plasat in gutiere, la albirea la domiciliu niciodata nu poate fi exclusa posibilitatea ingerarii lui odata cu saliva in cele cateva ore cat gutiera se tine aplicata pe dinti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu